TISZASZIGET

4. Horgászverseny 1 - 2018


 

„I.Tisza-Maros Térségi Horgászverseny” – 2018. augusztus 25. - Tiszasziget, Puszta tó

 

 

Ez helyi, már-már hagyomány jellegű hobbi, a horgászat és a horgászverseny a Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület együttműködésével valósulhatott meg nem titkoltan azzal a céllal, hogy a hobbi- és a profi horgászat találkozzon, a résztvevők tapasztalatot cseréljenek, és a rendezvény segítségével a horgászok a hazai jogszabályokkal is tisztába kerüljenek. A rendezvény célja továbbá a generációk közötti tudásátadás, a közösségépítés, a helyi horgászat ösztönzése, a szemléletformálás és az élő környezettel való egyensúly kialakítása.

Az I.Tisza-Maros Térségi Horgászverseny Tiszaszigeten a Puszta tavon került megrendezésre. A horgászverseny helyszínét az Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület tagjai társadalmi munkában rendbe tették és előkészítették a rendezvényre. Az önkéntesek száma az előkészítésben mintegy 15 fő, verseny napján pedig 10 fő volt. A versenyen 22 horgász vett részt, akik főleg pontyot fogtak a nap folyamán. A megmérettetés során horgászaink igen sikeresek voltak, ugyanis kitartó és türelmes munkával mintegy 150 kg halat zsákmányoltak! A verseny helyszínét a Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület biztosította. A rendezvény előkészítésébe és lebonyolításába számos segítő helyi lakos, önkéntes és civil szervezet (Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesülettel, Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület)

nyújtott hathatós segítséget. Segítőkész és áldozatos munkájuknak köszönhetően egy sikeres napot bonyolíthattunk le, melyen nézőkkel érdeklődőkkel együtt mintegy 50 fő vett részt.



Vissza